In de herfst terugkijken op je vakantieherinneringen kan je alleen maar doen uitkijken naar de volgende vakantiedromen. Na lang wikken en wegen besloten we dit jaar om naar Toscane te trekken. Helemaal geïnspireerd door de beschrijvingen van Toscane en Italië door Elena Ferrante in ‘de geniale vriendin’ kwamen we enkel tot de conclusie dat dit de start is van ons Italiaans verhaal. We’ll be back for more…

Een goede planning start voor mij in mijn bujo.

Op vakantie gaan met 2 kleuters vraagt uiteraard iets meer planning dan op reis gaan met zijn tweetjes. Op Pinterest vond ik wel wat entertainementideetjes voor de 12uur durende autorit van Limburg tot San Vincenzo in Italië. Luisterboekjes zijn de favoriet van de kids en van mama en papa, lego is altijd een winner, net zoals de stickertjes voor elk uur dat gepasseerd is. Kortom laat je creatieve geest de vrije loop, want dit maakt de autorit voor jezelf ook een pak aangenamer.

Een kleuter met reisziekte is op zich al een avontuur in de auto. De bandjes van Seaband waarmee je acupressuur uitoefent op 2 drukpunten op de pols, zorgden dit jaar voor een aanzienlijke verbetering en minder stops onderweg…

We logeerden in San Vincenzo in het Italiaanse Liverno, in het vakantiepark Albatros. Onze tent hadden we dit jaar maar thuis gelaten en we kozen voor een stacaravan, die meer leek op een echte bungalow. Ja, met airco… San Vincenzo ligt aan de Tyrreense Zee, dus je kan rechtstreeks naar het kiezeltjesstrand of je kan kiezen voor 1 van de 4 zwembaden, die zeer kleutervriendelijk waren. Het vakantiepark heeft alle voorzieningen die nodig zijn, inclusief wijntap in de plaatselijke supermarkt.

Voor ons leek het eerst een afknapper om op zo’n grote plaats te zitten, maar je kiest zelf je dagindeling en met twee kleutertjes die af en toe nog gaan rusten, was het voor ons de beste oplossing om niet gebonden te zijn aan uren van restaurants, kuisploegen,… maar toch de voordelen van alle accommodaties te hebben.

Het hele park is één groot pijnboombos. Voor ons een heerlijke geur en ’s avonds op het terras een gezellig gekrekel buiten. Voor de kindjes vooral veel schaduw op te spelen.

                                                       

Het vakantiepark is ingedeeld in straten en steegjes. Auto’s mogen enkel in het park als je er logeert en op bepaalde uren. Vergeet zeker de steps van de kindjes niet.


Er stonden dit jaar 2 uitstapjes op het programma. We bezochten samen de stad Pisa, waar we volgens onze kinderen natuurlijk een pizza moesten eten. De drukte van de stad moest je er wel bij nemen en op het Piazza dei Miracoli was er geen sprake meer van gezellige drukte. Maar als je in Pisa bent, moet je uiteraard wel de toren gezien hebben. Wat je niet wilt missen zijn ook al de levende standbeelden…

Pisa is vooral een stad waar je rustig mag rondkuieren, eten, drinken en de plaatselijke bevolking en toeristen mag observeren. Met 2 kleuters erbij altijd een beetje ontdekken.

Onze volgende stop waren de Witte zandstranden of Spiagge Bianche tussen Vada en Rosignano. Volgens het wereldwijde web niet toeristisch, maar toch wel best druk in de zomer. Een heerlijk zandstrand, zeker met kindjes, want de zee loopt geleidelijk af. De reden waarom het strand zo wit is, is minder idyllisch dan de naam laat vermoeden. Een plaatselijke fabriek loost zijn niet gevaarlijke afvalstoffen in de zee, waardoor het zand gebleekt wordt. We zijn alvast fan en onze kindjes wilden niet uit het water komen, na een heerlijk dagje in Vada.

Ons Italiaans lijstje is nog niet afgewerkt, op naar meer ‘dolce far niente’.

We boeken volgende keer via www.humantravel.com.

Een reactie achterlaten