Welkom op de babyshower

Wat heb jij nodig voor een babyshower? Een zwanger koppeltje dat graag voorbereid wordt op het komende ouderschap, enthousiaste vriendinnen met veel tijd om pinterest uit te pluizen, een pampertaart, een mimosabar,…

Eindelijk was het zo ver; het jongste vogeltje uit onze vriendinnenkliek wordt mama. De afgelopen jaren heeft ze enkel geluisterd, geknikt, gesteund in moeilijke tijden en af en toe de rest uitgelachen,… maar nu was er geen ontkomen meer aan en zou het gedeelde smart, halve smart zijn… Tijd om samen met vrienden en familie gezellig samen te zijn en te feesten, maar ook om de toekomstige mama en papa te onderwerpen aan enkele spannende spelletjes.

Een pampertaart maken is al een opdracht op zich, maar kijk eens rustig op pinterest naar voorbeeldjes die jou aanspreken. Ik koos voor een zwart wit exemplaar omdat het geslacht van de baby nog niet geweten was.

Wat heb je nodig? Uiteraard luiers,… maar voeg nog enkele leuke kleertjes toe, schoentjes, een knuffeltje,… Werk af met tutjes, schoentjes, confetti!

Als je eenmaal gekozen hebt, ben je vertrokken voor een namiddagje pampertaarten. Als ondergrond heb je een stevig stuk karton of een schaal nodig. Als het stukje karton niet mooi, is kan je dit kaften zodat het een mooier jasje krijgt. Daarna is het de beurt aan de onderste laag pampers. Je kan kiezen tussen verschillende technieken: oprollen per één met een rekje vastmaken. Bij deze taart werden ze per 5 opgerold en met een cadeaulintje gebonden, om de pampers niet op één plaats in elkaar te drukken. Voor de onderste laag gebruikte ik 90 pampers van maatje 2.

Als extra cadeautje was er een lekkere fles cava voorzien, die we verstoppen in het midden van de pampertaart (denk stevige karton). Deze in-case-of-emergency-cava is enkel te gebruiken in volgende situaties: onderplasproblemen, onstopbare huilbuien, de eerste nacht doorslapen of omadrama.

De tweede laag zijn ongeveer 75 pampers van maatje 2 die per 4 samen gepakt werden. De derde en vierde laag zijn luiers van maatje 1. Reken op ongeveer 200 pampers voor een pampertaart met 4 verdiepingen. Werk de taart af met kleine kledingstukjes, knuffeltje, een tutje en bovenaan is de perfecte plaats om een schoentje te plaats. Deze blijven best staan met dubbelzijdige plakband aan het zooltje.


Let’s party!

Het eten van de dag kan je uitbesteden door middel van het potluckprincipe: iedereen brengt iets lekkers mee en één iemand houdt het overzicht om bij te sturen waar nodig. Pinterest afstruinen voor leuke ideetjes is een leuker tijdsbedrijf: op zoek naar activiteiten voor jong en oud, aankleding, …

We kozen voor enkele uiteenlopende activiteiten zodat we alle leeftijden mee betrokken:

  • Maak je eigen baby: met klei aan de slag om je eigen baby’tje te maken. Populair bij de 3 tot 6 jarigen, maar ook geen probleem voor de vergevorderde Play-Doh liefhebber. Presenteer je baby om een cupcakepapiertje. De mama en papa to be kiezen de mooiste baby eruit en de winnaar krijgt een cadeautje.
  • Babysnatchers: bestel op het internet 100 kleine baby’s en de fun kan beginnen. Elke aanwezige krijgt zijn eigen baby bij de start van het feestje en moet deze de hele dag verzorgen. Maar voor je het weet, wordt hij gebabynapt door een andere aanwezige. Diegene met de meeste baby’s wint uiteraard…
  • Een babygokje doen: maak zelf een kaartje waar iedereen een gokje kan doen. Het geslacht is zeker een gokje waard, maar denk ook aan: de naam, de kleur van de haartjes, de geboortedatum, -uur en laat wat plaats om de mama en papa enkele tips te geven.
  • Laat elke aanwezige een babyfoto meenemen en voorzie een antwoordenblad: wie is wie?

Zet de mama & papa to be aan het werk!

Voorzie enkele opdrachten voor de feestneuzen. We kozen voor een babyquiz en enkele praktische proeven: popjes aankleden, vuile pampers vervangen, fruitpapje maken, alle kleutertjes in bedwang houden,…

Voor de winnaar van de grote mama en papa wedstrijd waren er enkele cadeaubonnen om te gebruiken: ‘ik pas voor deze pampers’, ‘ik slaap deze nacht door’, ‘ik kies voor 1 uurtje me-time’. De jammerlijke verliezer had nog wat soortwerk voor de boeg met een doos vol met luiers.

Combineer de babyshower met een gender reveal cake om het feestje helemaal af te maken!

Liefste baby, we wachten in ongeduld tot je er bent!

Je liefste meter