Ons USA avontuur – Los Angeles & Sequoia NP

Los Angeles

Los Angeles, the city of angels, en vooral bekend om zijn stranden & entertainment-scene. Hoewel de befaamde Hollywood Walk of Fame ons een tikkeltje tegensloeg (oké, hoeveel kan er te zien zijn aan een tegel met een naam erop?), is een bezoekje aan de stad zeker je tijd waard.In de buurt van de Walk of Fame vind je het Chinese Theater, waar een heleboel premières worden gehouden. Ook een bezoekje aan Madame Tussauds kan ons altijd bekoren. Als je zoals ons buiten het seizoen in LA bent en dan Madame Tussauds ook nog eens in de voormiddag op je programma zet, dan heb je het museum voor jezelf. Heel leuk is dat er overal accessoires voorhanden zijn om leuke foto’s te nemen samen met de wassen beelden. En jawel, ook het bewijs dat president Trump wel degelijk kleine handjes heeft kan je hier terugvinden.

Een bezoekje aan het Hollywood Sign is ook een must wanneer je in LA bent. Wij zijn een stukje de bergen in gereden om een mooi zicht te hebben, maar als je niet zoveel tijd hebt dan kan je het sign ook goed zien van in het winkelcentrum op de Walk of Fame.

De buurt rond het Staples Center bruist van het leven en is ook voor niet – NBA-liefhebbers een aanrader. Wanneer je geluk hebt (of je bezoek goed timet) kan je tegenwoordig zelfs Lebron James aan het werk zien in het Staples Center met de LA Lakers. Voor de NBA – fans zijn de beelden buiten aan het Staples Center een bezienswaardigheid op zich.

Beeld van Shaquille O’Neal buiten aan het Staples Center

De sportievelingen die zichzelf graag in het zweet werken kunnen steeds terecht op Venice Beach & Santa Monica Beach. De promenade tussen deze stranden wordt omringd door sportvelden waar er continue beweging te vinden is. Voor de mensen die liever naar bezwete lijven kijken is er natuurlijk nog steeds Muscle Beach, waar de grootse (en soms bekende) spierbundels aan hun lichaam komen werken in de open lucht.

Eventjes zelf aan het werk op Venice Beach

Zelf vonden we de wandeling tussen beide stranden wel de moeite waard. Het is een stevige wandeling, zeker als je ze heen & terug doet, maar je kan steeds een elektrische step huren om je een stuk op weg te helpen. Even uitblazen deden we op de kermis die zich op de Santa Monica Pier bevindt. Leuk om even door te wandelen, maar als je reist met kids mag je je aan extra kosten verwachten, de ritjes op de attracties worden niet bepaald gratis aangeboden. Tijdens ons verblijf werden de finals gespeeld van de NBA & we hadden het geluk om een van de finalematchen te kunnen volgen in een bar op Venice Beach. De sfeer bij zo’n sportwedstrijd is super & de wedstrijd volgen in een bar is zoveel leuker dan op je hotelkamer! Vergeet zeker je identiteitskaart niet als je dit wil doen, want zonder bewijs dat je minstens 21 jaar bent kom je geen enkele bar binnen in de US!

Sunset on Venice Beach

Sequoia National Park

Na enkele grote steden werd het tijd om de rust opnieuw op te zoeken tijdens onze reis. Een uitstap naar Sequoia National Park is hiervoor super. Het is een van de minder populaire national parks, maar een bezoek is zeker de moeite waard. De Sequoia bomen zijn indrukwekkend en de wandelingen in de schaduw van het bladerdek zijn heerlijk verkoelend. Het enige minpunt: de weg van de ingang van het park naar de plaats waar de sequoia’s staan is lang, smal & kronkelig. Niet echt aan te raden in combinatie met ochtendmisselijkheid…

Een reactie achterlaten