Het leven van de alterLego’s

Een van de leukste dingen om met je fototoestel te doen, zijn de creatieve fotoreeksen. Met welke voorwerpen kan je een verhaal vertellen? Hoe kan je dit aankleden? Welk verhaal wil je graag vertellen?

De fotomadammen werken het beste in hun alterlego’s op de foto, want onze passie ligt vooral achter de lens en niet ervoor.

Start met een blikopener: 1 foto die een voorproefje is van wat je mag verwachten van de rest van de reeks. Let op de details in detailfoto’s: hoe beter je scène is gezet, des te gemakkelijker is de nabewerking.

De wereld in 1 klik: plots komt de juiste naam binnen.

Wat kan er allemaal gebeuren? Wat doen de legopersoontjes? Kies eerst zorgvuldig je ondergrond. In deze reeks werd gekozen om in elke foto met voeding te werken. Op de ‘spring eens uit de band’ foto werd het zand gemaakt door bruine suiker en de keitjes door suikerparels. Bij de bakker in het dorp vonden we de andere lekkernijen…

Je kan grotere onderdelen gebruiken van het lego speelgoed. Let goed op de kleine details: dit is de Jurassic Park poort… maar geen storende dino’s op de foto.

Zoek een passende achtergrond, zorg voor een link met je onderwerp. Maar laat de achtergrond niet gaan lopen met je scène. Een achtergrond kan je gewoon opzoeken via het beeldscherm van een computer. Maar denk ook aan ander materiaal: behangpapier, foto’s uit een magazine of werk met voorbeelden zoals waterkers en broccoli.

Laat je fantasie de vrije loop! Zo kunnen rozijntjes dinodroppings worden die opgeruimd moeten worden.

Speel met belichting en met je diafragma om de resultaten te krijgen waar jij tevreden over bent.

Vergeet je klassiekers niet… Alhoewel niet zo gemakkelijk met een ronddraaiende broodstengel!

En vergeet vooral niet: maak er veel plezier mee! Uitproberen en je eigen grenzen verleggen zijn nog steeds de drijfveren! Have fun!