Op Paasmaandag gingen we varkentjes knuffelen in de boerderij De Beukentuin in Hoogeloon.

De Beukentuin is een biologische varkensboerderij die je kan bezoeken, meer een leuke extra; je mag met de varkentjes knuffelen. Nadat we bij de start van ons bezoek een overall kregen en hoesjes om over onze schoenen aan te doen, mochten we mee naar de varkensstal. Onze twee kleuters wisten niet wat er aan de hand was, maar ze kregen twee tips mee: het is roze en je mag er mee knuffelen. Ook de kindjes kregen een mini-overall aan en op de boerderij zijn er laarsjes in alle kindermaten voorhanden.

Eenmaal in de varkensstal krijg je een uitleg over het boerenbedrijf en het varkensleven: wat is het verschil tussen een biologische boerderij en anderen… hoe verloopt het leven van een varken?

Alle zeugen in de schuur hebben net kleintjes gekregen of staan op het punt om dat te doen. Onze groep kreeg een biggetje van 1 dag om te knuffelen. Het werkt net zoals bij een baby; een warm en geborgen nestje maakt een biggetje lekker slaperig. Na een tijdje geven ze zelf aan dat ze terug naar mamazeug willen.

De dieren hebben alle plaats om te rollenbollen in water en modder.

Kortom een leuke namiddag, waar je kids meer te weten komen over het boerenleven en de diertjes en een eerlijke kijk waar het vlees op ons bord vandaan komt.

Ten zuiden van Eindhoven vind je bioboerderij De Beukentuin. Met een enthousiaste boer die zijn kennis graag deelt en een charmante boerin die de bezoekers al even enthousiast ontvangt.

Meer info vind je op de website: https://www.beukentuin.nl/

Veel knuffelplezier!