Paasknutsels met gratis ontwerpje

Studio Madam kiest niet voor een paasboom dit jaar.

Wij kiezen dit jaar niet voor een paasboom maar voor een konijntje aan de muur. We hebben dit ontwerpje ‘Kas Konijn’ gedoopt en hieronder kan je een stappenplan volgen om aan de slag te gaan! Hou het veilig, #blijfinjekot en laat je creatieve kant naar boven komen.

Druk dit patroontje af op A4 – hoe steviger je papier, hoe steviger Kas konijn wordt!
Hoe ga je te werk? Rechtermuistknop op het patroon – kopieer deze afbeelding. Open word en plak de afbeelding erin. Zet de marges zo klein mogelijk en laat via de rechtermuisknop op je afbeelding de tekstterugloop achter de tekst lopen. Zo kan je de afbeelding zo groot mogelijk maken. PRINT!

Druk het patroon af op een dik(ker) A4 papier. De grote vlakken zijn de onderdelen van Kas, de kleinere zijn de vlakjes waarop je gaat lijmen. Manlief kan duidelijk op de lijntjes knippen!

Ga met de achterkant van een mesje over de lijnen. Doe dit zo nauwkeurig mogelijk met een lat. Op deze manier maak je een plooi in het blad. Op de plooi ga je vouwen; je vouwt naar binnen. Ga over de plooi om deze zo stevig mogelijk in het papier te zetten.

Alle lijntjes geplooid? Kas ziet er al een pak beter uit dan zijn platte alterego.

Lijm nu op de smalle vlakjes met pritt of tacky glue (bestellen via amazon is nog mogelijk in deze coronatijden). Start met het snoetje van Kas en werk zo verder. Hou de vlakken even op elkaar zodat het droogt en verstevig daarna met een plakbandje.

Als je de binnenkant van Kas zijn snoet hebt gemaakt, zou dit je resultaat moeten zijn.

Het moeilijkste gedeelte komt nu: lijm en plak de achterkant van het hoofdje vast. Als je alle flapjes hebt vastgemaakt, hou je best deze ‘paper art’ enkele minuten stevig vast zodat er een goede hechting ontstaat. We willen ten alle tijde een onthechtingsprobleem vermijden.

Tijd voor de details: Kas is niet goed voorzien van poten, maar oortjes zijn er wel.

Lijm de oortjes vast aan de achterzijde van jouw paper trophy head. Jij bepaalt zelf of deze oortjes goed luisteren of niet…. handig toch!

Wij kozen om onze Kas nog verder uit te werken, teken een ovaal op een A4 blad en kies een blad met een patroon. Hema heeft altijd leuke A4-patroontjes tegen een goede prijs en ja, je kan nog online bestellen!

Voila, Kas est prêt! En omdat we niet geloven in eenzaamheid in deze quarantaine-weken, hebben we ook een vriendinnetje voorzien voor Kas. We zijn erg trots op Kas en Kelly, onze twee paaskonijntjes!

Kelly & Kas… onze nieuwe huisgenoten. Welkom!
Tag ons op instagram met #KasenKelly: we zijn super benieuwd om jouw resultaat te zien!